Od nutricionizma do odnosa s javnošću

Od nutricionizma do odnosa s javnošću

Moje ime je Izabela Laura i otkad znam za sebe volim govoriti. Igra s riječima odabrala je mene puno prije nego sam ja odabrala nju – prvi studij koji sam upisala bio je tako studij Nutricionizma, koji sam ispisala brzinom svjetlosti kad sam shvatila da to nije moj istinski poziv iako to znanstveno područje iznimno cijenim te gajim veliki interes prema njemu. Nakon toga je došao studij Komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i sve ostale izvannastavne aktivnosti, radionice i edukacije koje su moj um i srce mogli poželjeti, a novčanik mogao podnijeti.

Pisala sam kazališnu i filmsku kritiku, vodila intervjue, istraživala, educirala se na području filmske produkcije i scenaristike, radila televizijske priloge, bavila se promotivnim aktivnostima, glumila pa čak i plesala balet!

Preddiplomski studij bio je usmjeren na kazalište no svoj sam diplomski studij uvelike posvetila filmu, svojoj prvoj i najvećoj ljubavi što se umjetnosti tiče, a takav je bio i moj diplomski rad.

Cijelo vrijeme studija radila sam u području novinarstva i to uglavnom za razne web portale, a potom i televiziju. Prve karijerne korake nakon fakulteta stoga sam nastavila u području medija – radeći za časopise poput Cosmopolitana i Playboya te na lokalnoj zadarskoj televiziji Diadora TV.

Uz rad na televiziji i u časopisima, aktivno sam radila i u području fitnessa kako sam završila i fitness školu no nakon dvije godine napornog tempa koji ne možeš izbjeći kada paralelno radiš dva posla, odlučila sam se napokon pokrenuti nešto svoje.

Baveći se raznolikim tipom poslova, uključujući prodaju te organizaciju evenata, shvatila sam koliko je u svakom od njih komunikacija važan, gotovo ključan dio. Također sam shvatila da nije nimalo lagano održavati kao ni ostvariti uspješnu komunikaciju koja će polučiti željene rezultate. S obzirom na ljubav koju sam osjećala prema govoru i pisanoj riječi te radu s ljudima, odlučila sam krenuti upravo od komunikacije.

Odnosi s javnošću oduvijek su bili domena koja me zanimala, a s kojom sam se pobliže upoznala kada sam preuzela dio funkcije PR-a za Fantastic Zagreb Film Festival, nakon kojeg je uslijedio Betina Film Festival na kojem sam obnašala funkciju glasnogovornice festivala, ali i cjelokupnog PR-a (o tome što PR zapravo jest detaljnije u nekom od sljedećih postova). Rad na tim festivalima, kao i na organizaciji Romantičnih filmskih večeri u Ninu ukazao mi je put kojim želim ići. Kroz Helou sam spojila tri svoja najveća interesna područja: komunikaciju, pisanje te organizaciju, a njihov spoj upravo su odnosi s javnošću.

Kako duboko vjerujem da je ulaganje u sebe najbolja moguća vrsta ulaganja te obrazovanje držim iznimno važnim, odlučila sam svoja znanja iz prakse sistematizirati i usvojiti nova putem stručnog usavršavanja za PR Managera na Poslovnom učilištu Experta.

Konstantna edukacija i praćenje trendova, kao i neumoran rad i volja za napretkom, smatram, ključ su za ispostavljanje kvalitetnih usluga pa onda i uspješnog poslovanja.

Naravno, da bi čovjek bio motiviran za toliki napor, potrebno je pronaći polje u kojem se pronalazi i ostvaruje, polje u kojem osjeća da doprinosi. Za mene je to Helou, projekt u koji je uloženo puno ljubavi i truda, nešto što ćete, nadam se, prepoznati kroz naše suradnje!

Tags: